Zes tips voor het verwijderen van ongewenste beestjes

Ongedierte komt in groten getale voor in ons land. De beestjes laten zich weliswaar lang niet altijd zien, maar toch komen ze in iedere woning voor. Ook in jouw huis zit dus ongedierte. Zie je de laatste tijd steeds meer en vaker beestjes lopen? Dan bezorgt jou dit ongetwijfeld kippenvel. Logisch, want ongedierte is nou niet bepaald hygiënisch te noemen. Je moet weten dat de beestjes nooit vanzelf uit jouw woning verdwijnen. Sterker nog, wanneer je niets doet worden het er juist alleen nog maar meer. De hoogste tijd om zelf in actie te komen dus! Maar hoe verwijder je ongewenste beestjes eigenlijk uit jouw woning? Wij zetten hieronder zes tips op een rijtje.

1. Gebruik bestrijdingsmiddel
Ongedierte is met van alles en nog wat te bestrijden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende huis-, tuin- en keukenmiddeltjes inzetten om de beestjes te lijf te gaan. Dit werkt voor het ene ongedierte beter dan voor het andere. Zo hebben sommige beestjes bijvoorbeeld een hekel aan de geur van bepaalde  producten. Niet alle beestjes hebben echter een hekel aan bepaalde geuren. Wil je ongedierte te lijf gaan? Dan kun je ook bestrijdingsmiddel kopen. Door dit middel zorg je ervoor dat ongedierte binnen de kortste keren het loodje legt.

2. Plaats vallen
Werkt bestrijdingsmiddel niet? Of ben je geen voorstander van de inzet van chemische middelen tegen ongewenste beestjes in jouw huis? Dan betekent dit niet dat je het ongedierte maar voor lief moet nemen. Nee, je kunt namelijk ook nog vallen plaatsen. Zo kun je bijvoorbeeld muizen en ratten in de val lokken. Dit geld echter ook voor zilvervisjes, papiervisjes, mollen en bedwantsen. Zorg er altijd voor dat je voldoende vallen plaatst. Dit vergroot de kans op succes. Ook is het belangrijk dat je de juiste vallen koopt. Voor ieder ongedierte is namelijk een aparte val te koop.       

3. Berg etensresten goed op
Veel beestjes begeven zich in de buurt van mensen omdat hier makkelijk eten te vinden is. Op deze manier hoeven zij zelf niet of nauwelijks nog op zoek. Wil je ongewenste beestjes uit jouw woning verwijderen? Zorg er dan voor dat je geen etensresten laat slingeren. Indien er niets te halen valt voor het ongedierte, keren de beestjes jouw woning snel de rug toe. Je komt zodoende snel van het ongedierte af.

4. Ventileer regelmatig
Ongedierte houdt van een vochtige omgeving. Vaak is het in een badkamer behoorlijk vochtig. Ook op een toilet en in de keuken kan de luchtvochtigheid echter behoorlijk hoog zijn. Beestje die houden van een vochtige omgeving zijn echter betrekkelijk eenvoudig te verwijderen. Hoe? Door jouw woning regelmatig te ventileren. Dit doe je simpelweg door ramen en deuren geregeld tegen elkaar open te zetten. Op deze manier kan het goed doorwaaien en wordt de lucht droger. Zet in de badkamer ook vooral de afzuiging aan wanneer je gaat douchen of een bad neemt.

5. Zet natuurlijke vijanden in
Niet alleen in huis komen ongewenste beestjes voor. Ook in jouw tuin kun je te maken krijgen met ongedierte. Neem bijvoorbeeld wespen en bijen. Verdelg deze beestjes nooit geheel, want een groot deel is bijzonder nuttig. Vind je dat er de laatste tijd wel heel erg veel beestjes van één soort in jouw tuin aanwezig zijn? Dan kun je deze bestrijden. Doe dit niet met chemische middelen, want dit kan gevolgen hebben voor de bloemen en planten in jouw tuin. Je kunt de beestjes proberen te bestrijden met behulp van natuurlijke vijanden. Zo eten vogels, kikkers en egels bijvoorbeeld veel verschillende soorten ongedierte. Probeer dit soort dieren daarom jouw tuin in te halen. In dat geval blijft de overlast door ongewenste beestjes vaak beperkt.

6. Schakel een ongediertebestrijder in
Heb je van alles geprobeerd, maar blijven de ongewenste beestjes aanwezig in jouw woning? Kijk dan eens op https://bestrijdingsservice.nl/. Hier vind je namelijk nog talloze tips om beestjes te lijf te gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een professionele ongediertebestrijder van de Bestrijdingsservice in te schakelen. Hij weet namelijk precies hoe hij verschillende beestjes te lijf moet gaan. Dit kan hij op allerlei verschillende manieren doen. Indien je een ongediertebestrijder inschakelt, weet je zeker dat je