Is er een app om tafels in jouw woonkamer te bekijken?

We doen steeds meer online en we kunnen er ook steeds meer vinden. Het is immers handig om vanaf de bank naar bepaalde zaken op zoek te gaan. Zo ook naar nieuwe meubels in jouw interieur. Echter brengt dit ook als gevaar met zich mee dat je een bestelling plaatst die op een later moment helemaal niet blijkt te passen in de woning of toch net een andere kleur heeft dan een ander meubelstuk in de ruimte. Je wilt daarom op zoek gaan naar een app waarmee je de tafel digitaal in jouw woonkamer kunt plaatsen.

 

Verschillende soorten apps

Maar bestaat zo’n app dan wel? Veel aanbieders hebben tegenwoordig ook een app ontwikkeld waarin je de verschillende meubelstukken terug kunt gaan vinden. Alleen is dit vaak in catalogusvorm en moet je alsnog op de gok een aankoop gaan doen. Terwijl het misschien enorm tegen gaat vallen in het echt. Er zijn echter wel apps waarbij je jouw eigen woonkamer na kan bootsen en daar een nieuw meubelstuk in kan plaatsen. De voorloper hiervan is Ikea. Deze winkel heeft een app waarbij je met verschillende meubelstukken uit het assortiment jouw gehele woonkamer aankleedt.

 

Alleen meubelstukken uit eigen assortiment

Alleen ook hier loop je tegen een probleem aan. Want heb je wel alle meubelstukken van Ikea? Als dit niet het geval is, moet je gaan kijken naar meubelstukken die hierbij aansluiten en er het beste op lijken. Daarbij kun je bijvoorbeeld al niet naar een stijlvolle marmeren tafel gaan kijken. Deze heeft deze Zweedse gigant niet in het assortiment. Het is daarom goed om naar andere apps op zoek te gaan. Houd er dan wel rekening mee dat veel apps betaald zijn als je met eigen foto’s wilt gaan werken. Ook moet je opletten of er een AR-modus te vinden is.

 

Via augmented reality direct in de ruimte

Een stevige marmeren tafel door middel van een AR-modus in de woning plaatsen, is een goede oplossing om gelijk alles in het echt te zien. Augmented Reality is namelijk een technologie waarmee het lijkt alsof iets in de ruimte staat waarin jij je bevindt. Het wordt ook bij veel spelletjes gebruikt en in tijden van corona zelfs voor concerten. Je kunt hierdoor alsnog iets ‘live’ bijwonen en het geeft dus ook veel voordelen voor jouw interieur. Je hoeft hiermee niet meer een miskoop te doen bij een webshop.

 

Een goed onderzoek voor aankoop

De apps zijn nog volop in ontwikkeling. Naar verwachting zullen er steeds meer apps komen die jou kunnen helpen bij het kiezen van nieuwe meubelstukken en jou alvast laten genieten van de beste meubelstukken. Op basis van jouw bevindingen kun je dan gaan bepalen of je de aankoop daadwerkelijk gaat doen of toch naar iets anders op zoek gaat. Je wilt immers jarenlang kunnen genieten van jouw nieuw aangeschafte eettafel en dit kan alleen wanneer je ook goed onderzoek hebt gedaan. Iedere app kan jou hier uiteindelijk bij gaan helpen.