Tips voor onderhouden binnendeuren

De deuren van jouw huis zijn heel belangrijk en onmisbaar en je hebt het misschien niet door maar ze zijn echt onmisbaar. De voornaamste taak van deuren is om jou en jouw gezin en waardevolle spullen dag en nacht te beschermen. Ze houden de elementen op afstand. En ze maken een groot deel uit van de esthetiek van jouw huis en voegen schoonheid, elegantie en zelfs een vleugje kleur toe aan de buitenkant. Daarom is deur onderhoud niet weg te denken, alhoewel niemand echt hierop let tot er problemen ontstaan en men dringend moet zoeken naar een beschikbare slotenmaker in Almere. Hier zijn er enkele tips hoe je de binnendeuren kunt onderhouden.

  1. Maak de deur schoon

Het eerste wat je moet doen is de deur afvegen zodat alle oppervlakkige vuil ervan af gaat. Breng vervolgens een reinigingsmiddel op waterbasis aan die je in de supermarkt kan vinden. Schrob de deur met een natuurlijke spons in kleine cirkelvormige bewegingen van onder naar boven; Spoel de spons vaak uit en maak indien nodig een nieuwe batch reinigingsmiddel om te voorkomen dat de deur opnieuw vuil wordt.

  1. Houd de deur soepel

Door de deuren goed gesmeerd te houden, krijgen ze een nieuw leven – je hoeft alleen de scharnieren in te smeren. Een smeermiddel in spuitbussen is perfect. Het is ook de moeite waard om het product in het sleutelgat te spuiten. Lees altijd de instructies van de fabrikant voor extra veiligheid.

  1. Controleer of de deur goed is opgehangen

Zorg ervoor dat de deur goed is opgehangen.  Deuren die leunen of doorhangen hebben de neiging veel druk uit te oefenen op de deursloten en scharnieren. Een goed uitgebalanceerde deur zal niet veel druk uitoefenen op de sloten. Door ervoor te zorgen dat het goed is geïnstalleerd en dat de ruimte tussen de deur en de deurkozijnen gelijk is, zal de levensduur van jouw slot worden verlengd. Een doorgezakte deur oefent te veel druk uit op het slot en brengt het vermogen om de deur op zijn plaats te houden in gevaar.

  1. Plaats kwalitatieve sloten

Een deur plaatsen is geen goedkope klus, daarom moet je meteen een stevige slot voor jouw deuren plaatsen. Het gaat bij deze ook om de beveiliging van jouw woning. Sloten mede SGK- keurmerk zijn de beste sloten die je voor jouw deuren kunt gebruiken. Voor meer informatie over keurmerk kun je het beste de website van de slotenmaker bekijken, want daar vind je voldoende informatie.

  1. Laat het onderhoud over aan de slotenmaker

Als je een probleem met jouw deuren opmerkt, moet je onmiddellijk contact opnemen met de slotenmaker in plaats van het te laten om te verergeren. Hangende deuren zien er niet alleen mooi uit, maar zijn ook gevaarlijk. Inbrekers hebben niet veel nodig om zo een deur open te trappen. Soms zal het ook gebeuren dat je de deur compleet moet vervangen. Zorg ervoor dat je ook investeert in een deurslot van goede kwaliteit. Uiteindelijk zorgt een kwalitatief deurslot tezamen met een goed functionerende deur voor optimale beveiliging.