Opzoek naar screen zonwering? 4 tips!

De screen is tegenwoordig een hele populaire zonwering. Dit komt niet alleen door de strakke uitstraling maar ook doordat de screen in een grote verscheidenheid aan kleuren leverbaar is. De screen wordt het meest toegepast bij moderne huizen vanwege zijn moderne uitstraling.

Wanneer je zelf ook interesse hebt gekregen om screens als zonwering te gebruiken, dan is het verstandig om voordat je meteen tot aankoop overgaat eerst rekening te houden met een aantal factoren.

Elektrisch of handmatig bedienen

Voordat je besluit om screens aan te schaffen is het een goed idee om goed na te denken over welke screens je wilt hebben. Ze zijn namelijk zowel elektrisch als handmatig te bedienen. Hierbij geldt wel dat screens die handmatig bediend worden een stuk goedkoper zijn.

Kies je voor elektrisch bedienbare screens, dan is het niet nodig om naar buiten te gaan om de screens te openen of te sluiten. Daarnaast kunnen elektrische screens aan een smart home systeem verbonden worden. Je kan dan via je app de screens openen of sluiten, ook wanneer je weg bent.

Screen of zipscreen?

Screens bestaan als twee verschillende soorten: Je hebt de normale screens en de zipscreens. De laatste variant wordt ook wel de ritsscreen  genoemd. Het verschil tussen deze twee is dat bij de normale variant het doek alleen aan de onder- en bovenkant bevestigd is.

Bij een zipscreen zitten ook allebei de zijkanten vast in geleiders. Hierdoor lijkt het een beetje op een rits. Zipscreens zijn windbestendig. Hierdoor zijn ze wel een stukje duurder in aanschaf dan wanneer je voor gewone screens kiest.

Hoe gaat het raam open?

Wanneer je kiest voor screens is het belangrijk dat wanneer deze gesloten zijn de ramen alsnog gewoon open kunnen. Wanneer je screens aan de buitenkant bevestigd, kunnen je ramen die naar buiten slaan niet meer open.

Heb je zogenaamde hang/kiepramen, dan is dit natuurlijk geen enkel probleem. Je kan de screens dan ook als horren gebruiken. Zet je het raam open en laat je de screen vervolgens zakken, dan voorkomt dit dan er insecten binnen komen.

De prijs

Ook niet onbelangrijk om te overwegen voordat je screens gaat kopen, wat is het budget wat je eraan uit wilt geven? Zoals eerder is gezegd is er een aardig prijsverschil tussen handmatige en elektrische bediening.

Veel mensen kiezen voor screens op maat. Een groot voordeel hiervan is dat je zeker weet dat de screens in dat geval precies bij de afmetingen van je raam passen. Wanneer je screens bij een bouwmarkt koopt en je meet verkeerd dan passen de screens niet.

Er is niets wat zo prettig is als betaalbaar maatwerk. Zeker wanneer het om screens gaat waar je graan jarenlang plezier van wil hebben. Door screens in de juiste maten aan te schaffen werken deze optimaal om je huis te beschermen tegen te fel zonlicht. Zo blijft je interieur langer mooi en kan je tijdens een hittegolf de warmte buiten de deur houden.