Hoe onderhoud ik mijn granieten eettafel?

Er zijn veel mensen die het mooi vinden om een granieten eettafel te hebben. Echter is het wel belangrijk om deze goed te onderhouden. Door een granieten tafel te onderhouden zorg je er voor dat deze mooi blijft. Het is belangrijk om dit goed te doen.

Goed gebruik maken en reinigen van granieten tafel

Op het moment dat je en granieten tafel hebt, is het belangrijk dat je hier op een goede manier gebruik van maakt. Ook is het belangrijk om een granieten tafel op de juiste manier te reinigen. Advies granieten eettafel is daarom ook belangrijk om op te volgen.

Als je eten of drinken gemorst hebt op de tafel, is het belangrijk om dit direct goed schoon te maken. Dit komt omdat opgedroogd drinken moeilijk te verwijderen is. Hierdoor is het belangrijk om het tafelblad direct schoon te maken als er viezigheid op te vinden is.

Ook is het belangrijk om er voor te zorgen dat je geen hete voorwerpen op de tafel zet. Dit komt omdat graniet bij een te hoge hitte kan breken. Door de hitte kan er namelijk te veel druk ontstaan in het graniet zelf.

Verder is het belangrijk om op te letten met staalwol en schuursponsen. Dit komt omdat deze krassen op het tafelblad op kunnen leveren. Verder heb je hierbij het gevaar dat het oppervlak van de tafel permanent beschadigd blijft.

Bij het reinigen is het ook belangrijk om rekening te houden waarmee je dit doet. Als eerste is het namelijk handig om het tafelblad schoon te maken met een droge doek. Hiermee kun je namelijk al het vuil er af vegen.

Als dit niet werkt, kun je wat zeep met water gebruiken hiervoor. Echter is het belangrijk om er voor te zorgen dat je de tafel hierna direct droog maakt. Water kan namelijk schade aan het tafelblad veroorzaken.

Tafel beschermen

Het is bij een granieten eettafel ook belangrijk om deze goed te beschermen. Vooral als je een wondermooie Dekton tuintafel hebt, is het belangrijk om dit te doen. Dit komt omdat deze snel beschadigd kunnen raken.

Op het moment dat je last hebt van een vlek of een kras, heb je soms het gevaar dat je hier niks mee aan kunt doen. Echter is het mogelijk om in het vervolg te letten op de bescherming van de granieten tafel. Dit is namelijk makkelijk te doen.

Graniet moet je vooral goed tegen water beschermen. Ondanks dat veel mensen denken dat graniet geen water op neemt, is dit wel het geval. Dit komt omdat graniet een aantal kleine gaatjes heeft die water en viezigheid kunnen opnemen. Hierdoor kunnen vlekken in het materiaal zelf ontstaan.

De vlekken die je krijgt van water en vloeistoffen die in het tafelblad trekken, krijg je er vaak nooit meer uit. Echter is het wel mogelijk om het graniet tegen oneffenheden te beschermen. Dit kun je met speciale middelen doen die granieten tafels beschermen tegen de oneffenheden en de aantastingen die water kan veroorzaken.