Hoe herken je een moderne tuin?

Moderne tuinen zijn tegenwoordig erg in. Dit komt omdat het prachtige tuinen zijn. Echter zijn er maar weinig mensen die precies weten hoe je een moderne tuin herkent als je deze tegen komt. Er zijn echter een aantal dingen waar je een moderne tuin goed aan kunt herkennen.

De basis

Iedere tuin is natuurlijk anders. Hierom kan het lastig zijn om een moderne tuin te herkennen. Echter is het mogelijk om dit soort tuinen te herkennen aan de basis. Dit komt omdat ze door de basis makkelijk te onderscheiden zijn van andere tuinen.

Als eerste moet je kijken naar strakke lijnen en een rustige uitstraling. Dit zijn namelijk belangrijke punten die een tuin modern kunnen maken. Het is binnen deze elementen echter mogelijk om veel te variƫren. Zo zijn er verschillende soorten planten die je kunt gebruiken.

Zo kan het erg mooi zijn om een Portugese laurier in een moderne tuin neer te zetten. Hiervoor kan het handig zijn om de nodig vakkennis Portugese laurier te hebben. Als je op zoek bent naar deze kennis, kun je goed bij Hoge Hagen terecht.

Bij de basis is het ook belangrijk om te kijken naar een strakke invulling. Hierbij wordt vaak het zicht naar achteren getrokken. Als het gaat om begroeiing wordt dan ook vaak gekozen voor vak beplanting. Dit zijn grote groepen van planten. De planten die hiervoor worden gebruikt zijn vaak van hetzelfde soort.

Door er voor te zorgen dat de planten die gebruikt worden allemaal hetzelfde zijn, wordt er voor gezorgd dat al het groen bij elkaar veel rust uit straalt. Ook wordt er vaak gekozen voor een groot en strak gazon. Dit is namelijk ook een onderdeel van een moderne tuin.

Gazebo Tegen Bomen

De combinatie van kleuren en vormen

Een belangrijk ding waar veel naar gekeken wordt als het gaat om een moderne tuin is de combinatie van kleuren en vormen die gebruikt worden. Op het moment dat er een eenheid is in de kleuren en de vormen die gebruikt worden, oogt een tuin vaak ook al een stuk moderner.

In een moderne tuin wordt er meestal gekozen voor strakke vormen die meestal geometrisch zijn. Echter houdt dit niet in dat ronde vormen niet modern zijn. Ronde vormen kunnen in een moderne tuin namelijk zorgen voor een iets speels effect.

Op het moment dat je een moderne tuin aan wilt leggen, is dit meestal niet mogelijk om dit volgens richtlijnen te doen. Hierom kan het ook lastig zijn om een moderne tuin te herkennen. Echter is het hierbij handig voor jezelf om in ruime richtlijnen te denken. Hierdoor is het een stuk makkelijker om een moderne tuin te herkennen.

Als je zelf een moderne tuin aan wilt leggen, is het ook niet handig om je aan de richtlijnen te houden. Het is namelijk een stuk handiger om zelf een beetje te spelen met alles wat je mooi vindt. Als je de ruime richtlijnen aan houdt, is het namelijk mogelijk om een moderne tuin in te richten die voldoet aan je eigen eisen.