Is het mogelijk om een lichtstraat in een veranda te plaatsen?

U heeft een schitterende veranda maar het is er best wel donker. Dat kunt u natuurlijk hartstikke leuk oplossen met diverse verlichting maar er is ook een andere manier om dat te doen. Welke manier er nog meer is dat vertellen wij u in dit artikel.

Wat zijn de voordelen van het aanleggen van een lichtstraat?

Die veranda is natuurlijk echt heel fijn maar dat het er zelfs overdag al donker is dat vindt u toch veel minder fijn. Er zijn oplossingen voor in de vorm van een lichtstraat. U kunt ervoor kiezen om een zadeldak lichtstraat van Vlakke Lichtkoepel te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat er meer daglicht komt in uw veranda waardoor het er overdag ook meteen een stuk lichter is en u niet meteen met verlichting aan moet gaan zitten.

De lichtstraten kunnen geleverd worden in verschillende afmetingen en worden zo geleverd dat ze er zo ingezet kunnen worden. Dit noemen ze een prefab levering. Geen moeilijke dingen verder met installeren maar het gewoon in zijn geheel plaatsen. Makkelijk voor degene die een beetje handig is om het dus gewoon zelf te doen. Een paar helpende handen van familie of vrienden is natuurlijk altijd welkom maar er zitten geen moeilijke dingen aan verder wat montage betreft.

Alles bij elkaar

Het leveren van een lichtstraat gebeurd snel. Wanneer de door u gewenste maat in elkaar is gezet dragen zij er zorg voor dat het geheel zo snel mogelijk bij u wordt geleverd. De aanlevering gebeurt op een houten pallet waar het geheel op ligt. Hierdoor kunt u al snel de montage instructie doornemen en aan de slag gaan om de lichtstraat te monteren. Dit gaat zo snel dat u eigenlijk op dezelfde dag al meteen kunt genieten van uw vernieuwde veranda met nu voldoende licht overdag erin. Het enige wat namelijk gebeuren moet is het gat in het dag maken en de lichtstraat erin schroeven. Daarna nog wel even goed de randen afdichten en het klusje is geklaard. In de avond zult u het nog gezellig moeten maken door middel van kaarsen of andere verlichting maar voor overdag is het ideaal dat u nu voldoende lichtinval hebt. Natuurlijke licht is vanzelfsprekend altijd het mooiste en het beste.

Wie laat u het doen?

Zoals eerder gezegd is het zo dat wanneer u zelf een beetje handig bent en een stel handige vrienden in de buurt hebt die u kunnen helpen u niet per se een prof in hoeft te huren om de lichtstraat te monteren. Wanneer u de lichtstraat meteen laat plaatsen ten tijde van het plaatsen van de veranda kunt u ook het aan hen vragen of zij het plaatsen van de lichtstraat ook tot hun rekening willen nemen. Het grote voordeel is dat wanneer er onverhoopt toch wat mis is gegaan met het plaatsen ervan en u er bijvoorbeeld een lekkage aan over hebt gehouden dit dan de verantwoording is van degene die alles heeft geplaatst.